Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

S spletno stranjo www.emorje.com upravlja podjetje Osminka&Co., d. o. o., družba za založništvo, svetovanje, trgovino in grafični inženiring

Podatki podjetja:

Osminka&Co., Družba za založništvo, svetovanje, trgovino in grafični inženiring d. o. o.

Pod hribom 1,

1235 Radomlje

 

Podružnica Ljubljana:

Srednje Gameljne 38,

1211 Lj.-Šmartno

 

Telefon: +386 (1) 511 09 27

Fax: +386 (1) 511 09 28

e-mail: urednistvo@emorje.com

Identifikacijska številka za DDV: SI79936091

Zavezanec za DDV po zakonu.

Matična številka: 5695627

Srg 2016/10030, Okrožno sodišče v Ljubljani

Transakcijski račun: SI56 0230 0001 7343 615, odprt pri NLB, d.d.
SWIFT: LJBASI2X

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.emorje.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje ter določajo:

 

  • Nakupovanje
  • Kako poteka nakup v spletni trgovini?
  • Načini in čas dostave
  • Plačilni pogoji
  • Cene in popusti
  • Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
  • O stvarni napaki
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Druga določila

 

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.

Nakupovanje

Spletna stran www.emorje.com obiskovalcem predstavlja program podjetja Osminka&Co. in njenih partnerjev ter omogoča nakupovanje izdanih knjig, DVD filmov, oblačil, stolov in podlog iz jadrovine, kompleta prve pomoči.
Naročilo zavezuje podjetje Osminka&Co. in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe in bo dostopno potrošniku.

Kako poteka nakup v spletni trgovini?

Na strani www.emorje.com kliknete na zavihek TRGOVINA. Na zaslonu se vam bodo izpisali vsi iskani artikli. V kolikor z miško ostanete na menijski vrstici pod TRGOVINA, se vam odpre spustni seznam s kategorijami artiklov. Ko odprete in vstopite v TRGOVINO, se vam bo poleg imena artikla pokazala tudi njegova slika in cena. Izdelek pa lahko iščete tudi s pomočjo iskalnika v glavnem meniju na strani www.emorje.com. Ko se odločite oz. najdete iskani izdelek izberete in kliknete na ikono »Dodaj v košarico«. Ko izdelek dodate v košarico, se vam ta doda v košarico, do katere lahko kadarkoli dostopate. Košarico najdete v spustnem seznamu na glavni menijski vrstici pod TRGOVINA. Košarica v spletni trgovini ima podobno vlogo kot nakupovalna košarica v pravi trgovini. Vsebino vaše košarice lahko vsak trenutek pregledate, vanjo dodajate artikle ali pa jih odstranite. Ko imate v svoji košarici vse izdelke, ki jih želite kupiti, vam sistem avtomatsko s pomočjo funkcije geolociranja izračuna strošek dostave (za Slovenijo je ta 4,00€, za preostale države pa 8,00€). V kolikor imate kodo za popust, jo vpišete v okence. Nato kliknite na ikono »Nadaljuj na blagajno«. Klik na to ikono vas pelje na naslednji korak, na stran »Zaključek nakupa«. Podan vam bo obrazec, v katerega vnesete zahtevane podatke o plačniku in morebitne podatke za dostavo na drug naslov. V kolikor naročate v Sloveniji, dostaviti pa bi želeli v tujino, vam bo sistem avtomatsko preračunal in dodelil poštnino za države izven Slovenije, ko boste izbrali državo za dostavo. Pod obrazcem z izpolnjenimi podatki je pod rubriko »Vaše naročilo« še enkrat povzeto vse kar ste naročili, skupaj s stroški pošiljanja. Nato izberete še med tremi možnostmi plačila: plačilo po predračunu, plačilo po povzetju in plačilo preko sistema PayPal.

Še enkrat pogledate vaše naročilo in če je z njim vse v redu, si preberete še splošne pogoje poslovanja podjetja in v kolikor se z njimi strinjate, obkljukate prazno polje in s tem potrdite, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja podjetja. Ko ste pregledali vaše naročilo in podatke, ter potrdili, da se strinjate s splošnimi pogoji, naročilo potrdite (in se zavežete k obveznosti plačila podjetju) s klikom na gumb »Zaključi nakup«. Ker ste predhodno vtipkali naslov vaše elektronske pošte, boste v nekaj minutah na ta naslov dobilo elektronsko potrdilo o vašem naročilo. S tem je postopek vašega naročila zaključen. Potrjeno naročilo je hkrati pogodba o nakupu in se hrani v elektronski obliki na strežniku podjetja. Na vašo željo jo lahko prejmete na vaš elektronski naslov ali pa v fizični obliki na vaš naslov.

Načini in čas dostave

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje, v roku 15 dni, prevzamete na najbližji Pošti Slovenije.

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na urednistvo@emorje.com ali nas pokličite na 01 511 09 27 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago.

Poštnina

Poštnina v spletni trgovini www.emorje.com se opredeljuje na dva razreda: Slovenija in International. Sistem geolociranja samodejno določi poštnino. Poštnina za Slovenijo je 4,00€, poštnina za tuje države – International pa 8,00€.

Za vse knjige naročene v istem dnevu se plačajo stroški poštnine le enkrat.

Plačilni pogoji

Podjetje Osminka&Co. omogoča nakup blaga s plačilom po povzetju, s plačilom po predračunu in s plačilom preko sistema PayPal.

Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, bodo naročeni artikli odposlani.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja Osminka&Co.

V primeru plačila po povzetju boste naročilo plačali dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu.

Cene in popusti

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo 9,5 % oz. 22 % davek na dodano vrednost.

Registracija domene: domena emorje.com je registrirana in gostuje pri HITROST.COM d.o.o., Cesta železarjev 8b, 4270 Jesenice.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: urednistvo@emorje.com.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj: TUKAJ.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti pošlje na naslov Ljubljanske poslovne enote podjetja: Osminka&Co., d. o. o., Srednje Gameljne 38, 1211 Lj.-Šmartno.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

po 43.d členu ZVPot se z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe prenehajo obveznosti strank glede izpolnjevanja pogodbe ali sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Plačila se potrošniku vrnejo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno ugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali doklet potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
 • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pri vračilu kriptografske denarnice, ki je varnostno kriptografska naprava, in zanjo lahko zagotavljamo vse lastnosti, ki jih ponuja le v primeru, da jo potrošnik prejme originalno zapakirano, si na podlagi 43. b člena ZVPot pridržujemo pravico do uveljavljanja zmanjšanja vrednosti do 80 % v primeru vračila tega izdelka (sodne prakse).

43.d člen ZVPot (Uradni list 38/2014)

Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz 43.č člena tega zakona prenehajo obveznosti strank glede:

– izpolnjevanja pogodbe ali
– sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in 43.e člena tega zakona.«.

O stvarni napaki

Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisuje Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot). Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki lahko kupec uveljavlja svoje pravice, če obvesti podjetje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Ne odgovarjamo za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Po 38. členu ZVPot ima potrošnik pravico, če je bila storitev opravljena nepravilno, od izvajalca storitve zahtevati, da:

 • odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali
 • ponovno opravi storitev ali
 • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku 8-ih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38 člena zakona ZVPot.

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

Varovanje osebnih podatkov

Kupec dovoljuje, da podjetje Osminka&Co. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, zbiramo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007) ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

– Nikoli ne bomo zlorabili vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.

– Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

– Nikoli vam ne bomo poslali e-sporočil, na katere se niste prijavili.

– Kadar koli se lahko odjavite od katere koli naše e-pošte.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime in priimek, elektronski ali fizični naslov. Naša spletna ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, torej ob naročilu izdelkov, oddaji povpraševanja ali kadar se naročite na naše e-novice.

Vsi vaši podatki se hranijo ves čas našega poslovnega sodelovanja oz. potencialnega poslovnega sodelovanja.

Uporaba osebnih podatkov za namene oglaševanja

V kolikor se izrecno strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja in trženja, bomo vaše podatke shranili in uporabljali v te namene, npr. za pošiljanje novic, promocij, obveščanj o posodobitvah, idr. Podatke, ki ste nam jih posredovali bomo lahko uporabili za izboljšanje učinkovitosti naših storitev oglaševanja in trženja.

Umik soglasja

Svoje soglasje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli v celoti ali deloma umaknete. Ko bomo prejeli vaš umik soglasja, bomo vaše podatke izbrisali v roku 31 dni. Prosimo vas, da pošljete umik soglasja na enega izmed naslednjih načinov:

e-pošta: urednistvo@emorje.com

ali po pošti na:

Osminka&Co., d.o.o.

PE Ljubljana

Srednje Gameljne 38

1211 Lj.- Šmartno

Pravica do informacija o hrambi vaših podatkov

Na vašo zahtevo, ki ste nam jo podali na zgoraj navedene naslove, vam bomo sporočili, katere vaše osebne podatke hranimo in v kakšne namene.

Za namene neposrednega trženja lahko podjetje Osminka&Co. uporablja le naslednje osebne podatke, ki jih je zbrala v skladu s prejšnjim odstavkom: osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, telefonsko številko, naslov elektronske pošte ter številko telefaksa. Na podlagi osebne privolitve posameznika lahko podjetje Osminka&Co. obdeluje tudi druge osebne podatke, občutljive osebne podatke pa le, če ima za to osebno privolitev posameznika, ki je izrecna in praviloma pisna.

Dostopnost informacij

Vse sklenjene pogodbe so shranjene na naslovu Osminka&Co., d.o.o., Poslovna enota Ljubljana (Srednje Gameljne 38, 1211 Lj.-Šmartno). Dostop do sklenjenih pogodb je možen preko e-zahtevka na naslov urednistvo@emorje.com ali pa na naslovu Osminka&Co., d.o.o., Poslovna enota Ljubljana (Srednje Gameljne 38, 1211 Lj.-Šmartno).

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje Osminka&Co.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov urednistvo@emorje.com.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close