Svetilniki

25.00 

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov, navtični podatki, opisi, legende, bogato fotografsko gradivo.

Kategorija:

Opis

Dvainpetdeset ohranjenih svetilnikov je opisanih na 268 straneh in opremljenih z navtičnimi podatki, zanimivostmi in legendami ter 223 barvnimi fotografijami. V knjigo je vključen kratek pregled morjeplovstva in gradnje svetilnikov od antike do danes. Svetilniki so razdeljeni v šest smiselnih poglavij glede na morski jadranski akvatorij, med Tržaškim zalivom z Istro in Elafiti. Knjiga je odličen dokument preteklosti za prihodnost. Na trg prihaja v času, ko se osvežuje zgodovinski spomin na 200-letnico začetka sistematične gradnje svetilnikov, kapitanij in pomolov tedanje Avstrije na vzhodni Jadranski obali.
Prihaja pa tudi v času, ko se svetilniki množično oddajajo v najem za tako imenovani robinzonski turizem, ko moramo skupaj poskrbeti, da se bodo še naprej ohranjali ti kamniti pomniki zgodovine in v čim večji meri služili svojemu prvotnemu namenu – varni plovbi. Knjiga je odličen vodič po jadranskih ‘lanternah’.
Besedilo in foto: Mitja Zupančič

Bukva št. 5

Trda vezava, format: 130 x 200 mm, 268 strani
ISBN 978-961-90961-8-5

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

Zapri