THE WAVE in drugi trendi

Besedilo in fotografija: Mitja Zupančič

Ko je večkratni svetovni prvak v windsurfingu in kitesurfingu Robby Naish, živa legenda tega športa, stopil pred množico ljudi z mikrofonom v roki, je bilo jasno, da je Boot Dusseldort 2018 prav zaradi njegove nesporne športne avtoritete prisluhnil željam mnogih zaljubljencev v adrenalinske vodne športe in postavil novo halo, za tako imenovane trendovske športe.

 

Robby Naish – Mr. Windsurfing

 

8a – nova hala (trendsporti)

 

Robby se je rodil v Kaliforniji, blizu San Diega, odraščal je na obalah pacifiškega ocena in lovil valove, ki so ga zasvojili do te mere, da se je kasneje z družino preselil na Hawaiie, kjer je vsak dan treniral in iskal popolne valove. Polni dve desetletji je bil v svetovni špici windsurfinga in nato še kitesurfinga. Danes je glavni promotor novih smeri v adrenalinskih vodnih športih, v katerih prepoznava smisel za nov aktivni  “lifestyle”, predvsem za mlade in vse, ki živijo stran od morja in oceanov v urbanih okoljih. Njegov socialni in okoljevarstveni čut je izostren do te mere, da ob podpori Mercedes-Benza na dusseldorfskem navtičnem sejmu promovira deskanje na umetnih valovih v velikem bazenu, zgrajenem prav za “citywave”. Naish pravi, da je delo kar zahtevno, saj se materiali za izdelavo desk in opreme v zadnjem času močno dražijo, kar pa ne sme zaviralno vplivati na razvoj predstavljenih športov.

 

The Wave

Še drugi bazen je na razpolago, kjer se obiskovalci lahko preizkusijo v supanju, pa v “weakebordanju, wakeskatanju, stand up paddlingu” in še v več drugih trendovskih panogah.

Posebno pozornost so pritegnili tudi na novo motorizirani športi, kot jih do sedaj nismo poznali, vsaj ne v taki obliki. Gre za zelo atraktivne jetsurfe (surfboard) in s posebnim motorjem dodatno gnane supe.

Če so avtorju tega zapisa dvotaktni bencinski motorji vgrajeni v jetsurfe še nekako razumljivi, pa motorizirani sup deski odvzemajo njeno osnovno poslanstvo najboljšega eko fitnesa na vodi. Kaj bo k temu mnenju “čivknil” veliki Mr. Windsurfing, pa bomo verjetno morali malo počakati, vsaj do konca tega navtičnega salona.

 

Jetsurf

 

KM Power jet

 

Stand up paddling – “kolesarjenje na vodi”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

Zapri