40. tradicionalna majska regata starih bark

Jubilejna, že 40. tradicionalna majska regata starih bark, ki jo organizira Društvo ljubiteljev starih bark Piran (DLSB), bo po pričakovanjih organizatorjev tudi letos privabila v Piranski zaliv okoli 40 klasičnih lepotic iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Lesenjače bodo tekmovale v sedmih razredih: barke s trikotnimi in tradicionalnimi jadri do sedem metrov, oba razreda jader nad sedmimi metri, razred cut boat, razred batana in dinghy. Dvodnevnemu druženju, ki ga je organizator tudi v tej izdaji spravil pod plašč portoroške Internautike in s tem smiselno obogatil sejemsko dogajanje, se bodo s tradicionalnim srečanjem pridružili tudi starodobniki. Celotni program bo doživel vrhunec v soboto 19. maja 2018, ko bo točno ob 12. uri štartala regata. Zmoti jo lahko le nepredvidljivi Eol, vse drugo je predvidljivo znotraj regatnih pravil, ki jih v resnici še ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

Zapri