6. regata za trofejo Monaco

Foto: Matteo Berto

Prav v dneh, ko smo objavili prvi intervju z jadrnico Pio, ki na svoji krmi ponosno nosi evropsko in slovensko zastavo, smo prejeli razveseljivo novico, da je jadrnica zmagala v svojem razredu v klasi »d’Epoca« na nedavni 6. Regati za trofejo Monaco (VI. Trofeo principato di Monaco le Vele d’Epoca 2018), ki je bila v laguni pred Benetkami, udeležilo pa se jo je okoli 25 jadrnic. Še posebej veseli, da se je spopadla z doslej nepremagljivo Serenity, ki je v zadnjih letih konstantno premagovala vso konkurenco tudi na obeh zadnjih dveh regatah tradicionalnih bark v Piranu in Izoli. Serenity je sicer zmagala  »overall« saj je zasedla 1. in 3. mesto, z dvema 2. mestoma pa je bila Pia zmagovalka »d’Epoca«.

Jadrnica Pia tekmuje v pokalu AIVE severnega Jadrana, ki jo organizira italijanska jadralna zveza in šteje pet regat: Portopiccolo, Benetke, Tržič (Monfalcone) – Portorož, Citta di Trieste in Barcolana classic. Čestitamo barki, njenemu krmarju Brunu Antoncu in ekipi (Mitja Simčič in Mladen Barić).

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

Zapri